Oana Pirneci

Blogul Asistentului Social

VIOLENȚA DOMESTICĂ: INTERVENȚIA COORDONATĂ A ECHIPEI MULTIDISCIPLINARE

INVITAŢIE LA CURSUL DE FORMARE PENTRU SPECIALIŞTI

„VIOLENȚA DOMESTICĂ: INTERVENȚIA COORDONATĂ A ECHIPEI MULTIDISCIPLINARE”

 

Universitatea Transilvania Braşov, Facultatea de Sociologie şi Comunicare, împreună cu partenerii săi:

  • Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca, Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, Centrul de Prevenire a Violenţei Familiale şi Societale,
  • Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Centrul de Cercetare Psihologică,
  • Asociaţia Femeilor Împotriva Violenţei – Artemis,
  • The Foundation Tisip, Norvegia

Vă invită să participați, în perioada ianuarie – martie 2016, la cursuri de formare a specialiştilor care au responsabilităţi în prevenirea,  combaterea şi intervenţia în cazurile de violenţă domestică, derulate în cadrul proiectului „CONNECT – CONstruct NEtwork in Counselling for Trauma – Construirea Reţelei de Specialişti în Consilierea Traumei, finanţat printr-un grant acordat de Norvegia în cadrul Mecanismului Financiar Norvegian 2009-2014, Programul RO20 „Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex”.

Proiectul CONNECT își propune creșterea nivelului de cunoștințe, abilități și capacitate emoțională necesare pentru a înțelege și sprijini femeile victimă a violenței domestice și agresori, pentru cel puțin 250 de specialiști din cadrul instituțiilor publice sau private cu atribuții și activitate în domeniu, precum și creșterea eficienței de colaborare și coordonare inter-și intra-instituțională în activitățile de prevenție și intervenție în violența domestică.

Cursul se adreseză specialiştilor care lucrează în serviciile de prevenire, intervenţie, combatere a violenţei domestice asistenți sociali, psihologi, ofițeri de poliție/jandarmerie/criminaliști, juriști, consilieri de probațiune, asistenți medicali/medici etc. din cadrul DGASPC, SPAS, IPJ, Poliţie locală, Serviciul de probaţiune, IML, spitale, cabinete medicale, psihologice, adăposturi, centre de consiliere, ONG-uri etc. din  Regiunea Centru (judeţele Braşov, Sibiu, Alba, Mureş, Harghita, Covasna) şi Nord-Vest (judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa, Sălaj, Bihor).

Aspecte profesionale

Cursul se desfăşoară pe parcursul a 3 zile (18 ore). Este un curs interactiv, organizat în grupuri mixte, cu reprezentarea tuturor categoriilor profesionale cu competențe în domeniu.

La final, toţi cursanţii primesc certificate de participare. Membrii  Colegiilor Asistenţilor Sociali, Psihologilor şi Medicilor vor primi credite.

După training este prevăzută o perioadă de aplicaţie practică, în timpul căreia fiecare cursant va beneficia de minim 2 ore de supervizare on-line, oferite de formatorii cu care au lucrat.

Aspecte organizatorice

Prin proiect participanţilor le sunt asigurate 3 zile pensiune completa (masa + cazare),  materiale de curs (manual) şi pauzele de cafea.

Locul de desfăşurare este situat în judeţul de reşedinţă a participanţilor, iar adresa pensiunii/hotelului se va comunica celor înscrişi.

Nu se decontează cheltuielile de transport.

Informaţii legate de participarea la curs se pot obţine de la:

Beldianu Iolanda – responsabil formare , e-mail beldianu@gmail.com , telefon  0745852646.

Vă așteptăm cu drag!

Manager proiect,

Lector.univ.dr. Diana BODI

1 Comment

  1. buna ziua
    ma intereseaza daca se desfasoara in tg mures
    o zi placuta

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

© 2018 Oana Pirneci

Theme by Anders NorenUp ↑