Ce mai citim

Săptămâna trecută am primit o recomandare de lectură de la SAGE. De data aceasta, studii teoretice şi cercetări empirice pe tematica plasamentului şi adopţiei. Până la finalul lunii septembrie le puteţi accesa gratuit:

http://aaf.sagepub.com/site/editorschoice/editors_choice.xhtml.

Sau vă propun o analiză comparativă a trei sisteme de asistenţă socială (Grecia, Spania şi Portugalia):

http://isw.sagepub.com/content/57/4/285.full.pdf+html.

Şi ˝Sensitive data″ vă spune ceva?

http://qrj.sagepub.com/content/13/1/19.full.pdf+html.

Nu uitaţi nici de Revista de Asistenţă Socială. Acoperă o arie largă de subiecte din sfera asistenţei sociale, analizate în context naţional sau internaţional.

http://www.revistadeasistentasociala.ro/index.pl/numar_curent_en.

Pentru a înţelege cum aplici teoria atunci când practici asistenţa socială, poţi să încerci The New Social Worker – http://www.socialworker.com/. Vei avea un ghid util în efectuarea stagiilor de practică.

Din categoria „Altele” (că doar asistenţa socială este un domeniu eclectic), în „delectările” mele prin Humanitas-ul de la Cişmigiu, mi-au atras atenţia: Descoperirea fiinţei. Fundamentele analizei existenţiale – Rollo May apărută la Editura Trei în 2013, Jocurile noastre de toate zilele. Psihologia relaţiilor umane – Eric Berne. A apărut în 2014. Tot la Editura Trei. La Irvin Yalom am rămas „restantă” cu Problema Spinoza, Editura Vellant, 2012. (Îmi plac teribil lucrările lui Yalom. O îmbinare captivantă a genului literar cu psihoterapia.)

Am plecat acasa cu lucrarea lui Eric Berne, a Iulianei Alexa (Românii la psiholog – Editura Trei, 2014) şi cu cea a lui Simone de Beauvoir (Femeia sfâşiată – Humanitas, 2014) şi m-am bucurat că este vacanţă!

Împreună cu o cafea tare, întotdeauna Dilema veche – http://dilemaveche.ro/. Întâi îl caut peVintilă Mihăilescu şi apoi mă opresc la Andrei Pleşu, Ana Maria Sandu, Cătălin Ştefănescu, Adina Popescu, Rodica Zafiu sau Stela Giurgeanu.

Iar pe cei de la Decât o revistă i-am cunoscut în 2013. Aveam pofta de ceva bun de citit şi am dat peste reportajul Oanei Sandu despre Andreea Avram (DOR #11). De atunci îi frunzăresc constant: http://www.decatorevista.ro/ce-vei-citi-in-dor-17/.

Voi ce mai citiţi?