S-au întamplat multe de când am vorbit ultima dată. A fost 25 noiembrie (Ziua internaţională pentru eliminarea violenţei împotriva femeii), 1 Decembrie (Ziua mondială a luptei împotriva HIV/SIDA), 3 Decembrie (Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi) şi desigur, 10 Decembrie (Ziua internaţională a drepturilor omului). Date cu semnificaţie pentru asistenţii sociali din toată lumea, dar şi pentru alţi profesionişti din sfera socio-umană.

Cum v-aţi petrecut aceste zile? Ce evenimente au avut loc în  comunităţile voastre? Care e atitudinea asistentului social faţă de problematica dizabilităţii sau a violenţei domestice?

Cu aceste întrebări i-am provocat la dialog şi pe colegii mei, studenţi la Asistenţă Socială, şi mi-au spus fie că nu ştiau de semnificaţia acestor zile, fie că ar fi interesaţi să afle mai multe despre caracteristicile fenomenelor menţionate, despre impactul violenţei asupra funcţionalităţii psiho – sociale a femeii, de exemplu, sau despre cum şi dacă asistentul social produce schimbare în viaţa acestor beneficiari.

Voi ce le răspundeţi? Eu vin cu ceva propuneri de lectură. Schimbarea începe de la cunoaştere…

IPV 1IPV 2IPV 3

HIV 1HIV 2HIV 3

Disability 1Disability 2Disability 3

human rights 1